25.5.2020             ’Se toivo on elämämme ankkuri, luja ja varma…’ Kirje heprealaisille 6:19

Rakkaat ystävät,

Maailmamme elämää parhaillaan suurten muutosten aikaa. Olemme kodeissamme tai hitaasti palaamassa niiden ulkopuoliseen elämään. Tämä aika on antanut mahdollisuuden ajatella elämäämme. Tarvitsemme jatkuvaa rukousta myös nyt, kun kriisi on ehkä kohta ohi. Henkilökohtaisella tasolla voin hyvin; olen saanut mahdollisuuden kirjoittaa ja muutenkin valmistautua tulevaan koronan tarjoaman hiljaisuuden aikana.

Ehkä tiedätkin, että antisemitismi eli juutalaisvihamielisyys on kasvanut tilanteen kuluessa. Suomessa on taas nähty asiaan liittyvää ilkivaltaa. Sen lisäksi puhutaan korona-antisemitismistä. Tämä antisemitismin muoto liittyy salaliitto -ajatuksiin, jotka yleensä jossakin vaiheessa kääntyvät juutalaisia vastaan. Netissä on esimerkiksi juhlittu israelilaisten koronakuolemia ja samoin väitetty israelilaisten levittävän tautia. Viiruksiin liittyvät syytteet ovat osa jo keskiaikaista vihaa. Sain äskettäin olla mukana ALFA studion ohjelmassa keskustelemassa tästäkin aiheesta yhdessä Markku Tenhusen ja Timo Soinin kanssa. Voit katsoa ohjelman osoitteessa: alfatv.fi/ohjelmisto/alfastudio/ Lisäksi Malmin Saalem seurakunta tulee esittämään Yuotube -kanavallaan kolmiosaisen sarjan, jossa miniluentojen muodossa käyn läpi juutalaisvihaa Raamatusta omiin päiviimme saakka.

Haluan kertoa teille, että kirjani ‘Matka Holokaustiin’ on nyt saatavilla englanniksi ‘Journey to the Holocaust Anti-Semitism, the Bible and History’ nimisenä. Amazon myy sitä kaikilla verkkosivuillaan eri puolilla maailmaa. Jos sinulla on englantia lukevia ystäviä, voisitko ajatella tilaavasi kirjan suoraan heille? Kirja pitäisi saada myös Raamattukouluihin, joissa ei yleisesti ottaen juurikaan käsitellä Holokaustia tai juutalaisvihaa. Kiitos siis avustasi tässäkin asiassa.

Toivottaen Jumalan runsainta siunausta,  Susanna