Fil. Tri Susanna Kokkonen

Tri Susanna Kokkonen opettaa eri puolilla maailmaa holokaustin historiasta, kansanmurhista, antisemitismistä ja vainoista. Hän luennoi synagogissa, kirkoissa ja oppilaitoksissa kuten myös virallisissa yhteyksissä esimerkiksi eri maiden parlamenteissa.

Tri Kokkonen on työskennellyt kulttuuriasiainhoitajana Suomen suurlähetystössä Tel Avivissa vuosina 2001–2006.

Vuonna 2004 hän valmistui Filosofian Tohtoriksi holokaustiopinnoissa Jerusalemin Heprealaisesta yliopistosta. Hänen toisen maailmansodan jälkipyykkiin liittyvän väitöskirjansa aiheena oli ‘Juutalaispakolaiset Italiassa, 1945–1951’.

Tri Kokkonen puhuu sujuvasti kuutta kieltä. Hän kertoo näistä erittäin vaikeista aiheista siten, että ihmiset kokevat sen positiivisena ja rakentavana.

Vuosina 2008 – 2018 Tri Kokkonen toimi Jad Vashem Vainojen Museossa Jerusalemissa sen kristillisen osaston johtajana. Tässä asemassaan hän organisoi kansainvälisiä seminaareja; opetti eri puolilla maailmaa ja opasti Jad Vashemin museossa vierailevia merkkihenkilöitä.

SittemminTri Kokkonen on toiminut konsulttina eri projekteille, kuten Teksasiin rakennettava Holocaust Garden of Hope -hanke.

Hänen kirjansa ‘Matka Holokaustiin’ julkaistiin suomeksi vuonna 2013 ja ruotsiksi 2018. Kirjan ilmestyi englanninkielisenä vuonna 2020 and saksaksi vuonna 2022. Hänen uudempi kirjansa antisemitismistä ilmestyi vuonna 2022 TV7:n kustantamana.

Tri Kokkosella on radio-ohjelmia ja hän kirjoittaa eri julkaisuissa säännöllisesti.

www.susannakokkonen.com