ARTIKKELEITA, VIDEOITA AND VALOKUVIA TIEDOTUSVÄLINEISTÄ

Media

Virallinen valokuva (klikkaa ladataksesi kuva suurella resoluutiolla)
BIO

Tri Susanna Kokkonen luennoi eri puolilla maailmaa holokaustin historiasta, kansanmurhista, antisemitismistä ja rasismista. Suomessa hän luennoi esimerkiksi Helsingin kesäyliopistossa. Maailmalla hän opettaa synagogissa, kirkoissa ja oppilaitoksissa kuten myös virallisissa yhteyksissä esimerkiksi eri maiden parlamenteissa.

Oulun yliopiston Historian laitokselta maisteriksi valmistunut Tri Kokkonen on työskennellyt kulttuuriasiainhoitajana Suomen suurlähetystössä Tel Avivissa vuosina 2001–2006. Vuonna 2004 hän valmistui Filosofian Tohtoriksi holokaustiopinnoissa Jerusalemin Heprealaisesta yliopistosta. Hänen toisen maailmansodan jälkipyykkiin liittyvän väitöskirjansa aiheena oli ‘Juutalaispakolaiset Italiassa, 1945–1951’.

Tri Kokkonen puhuu sujuvasti kuutta kieltä. Hän kertoo näistä erittäin vaikeista aiheista siten, että ihmiset kokevat sen positiivisena ja rakentavana.

Vuosina 2008-2018 Tri Kokkonen toimi Jad Vashem Vainojen Museossa Jerusalemissa sen kristillisen osaston johtajana. Tässä asemassaan hän organisoi kansainvälisiä seminaareja; opetti eri puolilla maailmaa ja opasti Jad Vashemin museossa vierailevia merkkihenkilöitä. Marraskuusta 2020 lähtien Tri Kokkonen on toiminut etäkonsulttina Teksasiin rakennettavassa Holocaust Garden of Hope hankkeessa.

Tohtori Kokkonen on KD ehdokkaana Helsingissä kuntavaaleissa 2021 teemalla ”Tulevaisuuden ja toivon kaupunki”.    

Hänen kirjansa ‘Matka Holokaustiin’ julkaistiin suomeksi vuonna 2013 ja ruotsiksi 2018.  Kirjan ilmestyi englanninkielisenä vuonna 2020.

Tohtori Kokkonen vaikuttaa kansainvälisen vainottuja Jesidejä auttavan Springs of Hope Foundation säätiön hallituksessa. Hän on myös Holokaustin Uhrien Muisto ry:n hallituksen jäsen.

VIDEOITA
KUVIA HOPE PROJEKTISTA
VIDEOITA KENIASTA