Shalom Ystävä,

Kirjoitin sinulle viimeksi kauniin kesän 2020 alkaessa. Luomakunta on tosiaan näyttäytynyt upeana tämän vuoden aikana. Nyt, kun olemme jo pitkällä syksyisissä päivissä, kauneus on erilaista, mutta todistaa luomistyöstä. Vaikka elämme monella tapaa arvoituksellisia aikoja turvanamme ovat iankaikkiset käsivarret, jotka loivat maailmankaikkeuden.

Kevään 2020 aikana antisemitismi kasvoi erityisesti sosiaalisessa mediassa. Sittemmin se on kasvanut koronarajoituksia vastustavissa mielenosoituksissa, BLM-liikkeen katumarsseissa sekä salaliittoteorioiden johdosta. Kesän ja alkusyksyn 2020 aikana olenkin saanut olla mukana monenlaisissa antisemitismiin liittyvissä luentotapahtumissa ulkomailla etänä ja Suomessa sekä etänä että varsinaisissa kokoontumisissa.

On hienoa, että vaikka koronavirus vie paljon aikaamme seurakunnat eri puolilla Suomea ovat halunneet pitää yllä Holokaustin muistoa ja keskustella rakentavasti antisemitismistä. Näitä tilaisuuksia on ollut Pihtiputaan, Viitasaaren ja Kangasalan Helluntaiseurakunnissa samoin kuin Klaukkalan ja Vantaan Luterilaisissa kirkoissa.

Haluan mainita tässä netissä olevia tapahtumia, jotka ehkä haluat nähdä:

ICEJ:n Lehtimajanjuhlien 2020 seminaari antisemitismi -aiheesta (englanniksi ja suomeksi) on katsottavissasi, jos olet rekisteröitynyt vieraaksi Lehtimajanjuhlille ja saanut vieraspassin. Enemmän tietoa Lehtimajanjuhlista on saatavilla ICEJ:n verkkosivuilla osoitteessa www.icej.fi

Lisäksi Malmin Saalem seurakunta järjesti 11.10 Lain antamisen ilonjuhlan, jossa sain opettaa juhlapyhistä kahdessa eri kokouksessa. Luennot löytyvät Malmin Saalemin YouTube kanavalta.

Holokaustin Uhrien Muisto Ry järjesti myös jo kesäkuussa antisemitismiin liittyvän webinaarin, jossa oli mukana useita eri puhujia. Sekin löytyy hakemalla YouTubesta.

Suuri ilo oli olla mukana myös Elämänmarssilla Helsingissä 4.10. Elämänmarssi on alun perin saksalaisen pastori Jobst Bittnerin aloite. Se on marssi Holokaustin muistoksi, mutta omassa ajassamme antisemitismiä ja kaikenlaista ajassamme vihaa vastaan.

Saan aika paljon postia, jossa kysellään tietoa antisemitismin juurista. On hämmästyttävää, että useimmat näistä kyselijöistä eivät ole tietoisia kirjastani ’Matka Holokaustiin’, joka käsittelee juuri tätä aihetta historian ja Raamatun valossa.

Jos sinä et vielä ole lukenut kirjaa tai haluat hankkia sen lahjaksi ystävälle, ota yhteyttä sp-osoitteeseen: kirjaosto@gmail.com Saat sieltä tarkemmat ohjeet ja laskun sekä tietysti itse kirjan. Onhan aivan häpeällistä, että itse asiassa yksi maailman myydyimmistä kirjoista on antisemitistinen ja järjettömiä valheita sisältävä kirja tsaarin ajan Venäjältä. Olisipa mahtavaa, jos totuutta puhuva kirja voisi levitä valhetta laajemmalle!

Antisemitismiin liittyvän taistelun ohella haluamme auttaa orpolapsia Nairobissa. He asuvat slummissa, missä olemme vierailleet heidän luonaan jo useampaan kertaan. Tästä olen aikaisemmin kirjoittanut. Kalevi Marin ja Mualimankaekkeus Yhdistys ovat nyt mukana Nairobin slummin, rakennushankkeessa, josta lähetän sinulle pian lisätietoa.

Siunaten, Susanna