H

O

P

E

Hope

Opportunities

Partnership

Education

Hope Projekti

HOPE tarkoittaa toivoa. Toivo vihan ja vainon keskellä tulee usein rukouksessa, mutta se konkretisoituu ihmiskontakteissa ja välittämisessä. Siksi kokoonnuimme marraskuussa 2018 Washingtonissa, Yhdysvalloissa useiden pastoreiden kanssa miettimään omaa rooliamme. Tuolloin päätimme, että aloittaisimme uuden projektin. Hope for Persecuted Peoples eli Toivoa vainotuille on kahteen eri vihaan keskittyvä projekti.

Pääasiallinen kollegani on Tri Linda Burkle Omahasta, Nebraskan osavaltiosta. Hän on luonut pitkän uran Pelastusarmeijan ihmiskaupan vastaisessa työssä samoin kuin auttanut vainottuja kristittyjä eri puolilla maailmaa. Olemme matkustaneet yhdessä muun muassa Afrikassa opettamassa näistä aiheista.

Antisemitismi eli juutalaisviha on surullista kyllä ajankohtainen asia oman aikamme Euroopassa. Viime vuosina juutalaisyhteisöt ovat joutuneet hyökkäysten kohteiksi jopa niissä kansakunnissa, jotka aikoinaan taistelivat natsismin ylivaltaa vastaan. EU on tutkinut asiaa useissa eri jäsenvaltioissa; tutkimustulokset ovat yksiselitteiset eli antisemitismi kasvaa ja Euroopan juutalaisten turvattomuus lisääntyy.

Samanaikaisesti kristittyihin kohdistuva vaino kasvaa ja laajenee eri valtioiden alueille. Jopa 260 000 miljoonaa kristittyä ovat vainottuja, mikä luku tekee kristityistä kaikkein vainotuimman ryhmän maailmassa. Monet kokevat, että myös länsimainen demokratia on nykyään kristinuskon vastainen.

Tehtävämme on kaksitahoinen:

1.Opettaa juutalaisvihasta ja kristittyjen vainoista siten, että seurakunnat, järjestöt ja yksittäiset ihmiset saavat tietoa ja näkemystä siitä, mitä on tapahtumassa;

2.Auttaa varoillamme niitä, jotka kärsivät vainoista. Etsimme sopivia projekteja yksityisille lahjoittajille ja seurakunnille.

Jos olet kiinnostunut tapahtuman järjestämisestä, seminaarista tai avun antamisesta vainotuille – ota rohkeasti yhteyttä!
Info@susannakokkonen.fi

VIDEOITA